PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996-1997 | 24 | 1 | 87-95
Tytuł artykułu

Mathematical model of mixing in Rumen

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
A mathematical model of mixing food in rumen is presented. The model is based on the idea of the Baker Transformation, but exhibits some different phenomena: the transformation does not mix points at all in some parts of the phase space (and under some conditions mixes them strongly in other parts), as observed in ruminant animals.
Słowa kluczowe
Rocznik
Tom
24
Numer
1
Strony
87-95
Opis fizyczny
Daty
wydano
1996
otrzymano
1995-10-10
Twórcy
  • Institute of Applied Mathematics, Warsaw University, Banacha 2, 02-097 Warszawa, Poland
Bibliografia
  • [1] N. A. Friedman and D. S. Ornstein, On isomorphism of weak Bernoulli transformations, Adv. in Math. 5 (1970), 365-394.
  • [2] I. L. Kornfeld, Ya. G. Sinaĭ and S. V. Fomin, Ergodic Theory, Nauka, Moscow, 1980 (in Russian).
  • [3] I. A. Moore, K. R. Pond, M. W. Poore and T. G. Goodwin, Influence of model and marker on digesta kinetic estimates for sheep, J. Anim. Sci. 70 (1992), 3528-3540.
  • [4] D. S. Ornstein, Ergodic Theory, Randomness and Dynamical Systems, Yale Math. Monographs 5, Yale Univ., 1974.
  • [5] W. Szlenk, Introduction to the Theory of Smooth Dynamical Systems, PWN-Wiley, Warszawa, 1984.
  • [6] P. Walters, An Introduction to Ergodic Theory, Springer, New York, 1975.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.bwnjournal-article-zmv24i1p87bwm
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.