Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Pełnotekstowe zasoby PLDML oraz innych baz dziedzinowych są już dostępne w nowej Bibliotece Nauki.
Zapraszamy na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Annales Polonici Mathematici
2012
|
104
|
3
| 309-319
Tytuł artykułu
Weighted composition operators between a weighted-type space and the Hardy space on the unit ball
Autorzy
Ze-Hua Zhou
,
Yu-Xia Liang
,
Xing-Tang Dong
Treść / Zawartość
Pełne teksty:
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
This paper characterizes the boundedness and compactness of weighted composition operators between a weighted-type space and the Hardy space on the unit ball of ℂⁿ.
Słowa kluczowe
Kategorie tematyczne
47B38: Operators on function spaces (general)
32H02: Holomorphic mappings, (holomorphic) embeddings and related questions
32A37: Other spaces of holomorphic functions (e.g. bounded mean oscillation (BMOA), vanishing mean oscillation (VMOA))
47B33: Composition operators
42B30: H p -spaces
Wydawca
Institute of Mathematics Polish Academy of Sciences
Czasopismo
Annales Polonici Mathematici
Rocznik
2012
Tom
104
Numer
3
Strony
309-319
Opis fizyczny
Daty
wydano
2012
Twórcy
autor
Ze-Hua Zhou
Department of Mathematics, Tianjin University, Tianjin 300072, P.R. China
autor
Yu-Xia Liang
Department of Mathematics, Tianjin University, Tianjin 300072, P.R. China
autor
Xing-Tang Dong
Department of Mathematics, Tianjin University, Tianjin 300072, P.R. China
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
DOI
10.4064/ap104-3-7
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.bwnjournal-article-doi-10_4064-ap104-3-7
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.