Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Pełnotekstowe zasoby PLDML oraz innych baz dziedzinowych są już dostępne w nowej Bibliotece Nauki.
Zapraszamy na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Colloquium Mathematicum
1998
|
77
|
1
| 141-145
Tytuł artykułu
On the metric theory of continued fractions
Autorzy
I. Aliev
,
S. Kanemitsu
,
A. Schinzel
Treść / Zawartość
Pełne teksty:
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
Institute of Mathematics Polish Academy of Sciences
Czasopismo
Colloquium Mathematicum
Rocznik
1998
Tom
77
Numer
1
Strony
141-145
Opis fizyczny
Daty
wydano
1998
otrzymano
1997-11-03
poprawiono
1997-12-12
Twórcy
autor
I. Aliev
Institute of Mathematics, Polish Academy of Sciences, Śniadeckich 8, 00-950 Warszawa, Poland
autor
S. Kanemitsu
Department of Electrical Engineering, University of Kinki, Iizuka, Fukuoka 820, Japan
autor
A. Schinzel
Institute of Mathematics, Polish Academy of Sciences, Śniadeckich 8, 00-950 Warszawa, Poland
Bibliografia
[1] P. Kargaev and A. Zhigljavsky, Asymptotic distribution of the distance function to the Farey points, J. Number Theory 65 (1997), 130-149.
[2] E. Landau, Handbuch der Lehre von der Verteilung der Primzahlen, reprint Chelsea, 1953.
[3] J. Lehner and M. Newman, Sums involving Farey fractions, Acta Arith. 15 (1969), 181-187.
[4] B. A. Venkov, Elementary Number Theory, Wolters-Noordhoff, 1970.
[5] A. Walfisz, Weylsche Exponentialsummen in der neueren Zahlentheorie, Deutscher Verlag Wiss., Berlin, 1963.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.bwnjournal-article-cmv77z1p141bwm
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.