Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Pełnotekstowe zasoby PLDML oraz innych baz dziedzinowych są już dostępne w nowej Bibliotece Nauki.
Zapraszamy na
https://bibliotekanauki.pl
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Colloquium Mathematicum
1996
|
71
|
1
| 153-159
Tytuł artykułu
On the central limit theorem for random variables related to the continued fraction expansion
Autorzy
C. Faivre
Treść / Zawartość
Pełne teksty:
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
Institute of Mathematics Polish Academy of Sciences
Czasopismo
Colloquium Mathematicum
Rocznik
1996
Tom
71
Numer
1
Strony
153-159
Opis fizyczny
Daty
wydano
1996
otrzymano
1994-07-18
poprawiono
1996-01-20
Twórcy
autor
C. Faivre
Centre de Mathématiques et Informatique de l'Université de Provence 39, rue Joliot Curie 13453 Marseille Cedex 13, France
Bibliografia
[1] W. Bosma, H. Jager and F. Wiedijk, Some metrical observations on the approximation by continued fractions, Indag. Math. 45 (1983), 281-299.
[2] P. Billingsley, Ergodic Theory and Information, Wiley, New York, 1965.
[3] A. Ibragimov, Some limit theorems for stationary processes, Theor. Probab. Appl. 7 (1962), 349-382.
[4] H. Ishitani, A central limit theorem of mixed type for a class of 1- dimensional transformations, Hiroshima Math. J. 16 (1986), 161-188.
[5] H. Nakada, Metrical theory for a class of continued fraction transformations and their natural extensions, Tokyo J. Math. 4 (1981), 399-426.
[6] W. Philipp, Some metrical theorems in number theory II, Duke Math. J. 37 (1970), 447-458.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.bwnjournal-article-cmv71i1p153bwm
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.