PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
1999 | 90 | 1 | 37-48
Tytuł artykułu

Inhomogeneous diophantine approximation on polynomials in $ℚ_p$

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
Słowa kluczowe
Czasopismo
Rocznik
Tom
90
Numer
1
Strony
37-48
Opis fizyczny
Daty
wydano
1999
otrzymano
1998-05-05
poprawiono
1999-02-03
Twórcy
autor
  • Institute of Mathematics, Academy of Sciences, Surganova 11, 220072 Minsk, Belarus
autor
  • Department of Mathematics, University of York, Heslington York, YO1 5DD, England
autor
  • Department of Mathematics, Northwest University, Xi'an, 710069, Shaanxi P.R. China
Bibliografia
  • [1] A. Baker, On a theorem of Sprindžuk, Proc. Roy. Soc. London Ser. A 292 (1966), 92-104.
  • [2] V. Bernik, Application of Hausdorff dimension in the theory of Diophantine approximation, Acta Arith. 42 (1983), 219-253 (in Russian); English transl.: Amer. Math. Soc. Transl. 140 (1988), 15-44.
  • [3] V. Bernik and Yu. Melnichuk, Properties of integral polynomials of p-adic variables with a small norm in the disc, Vestnik L'vov. Politekhn. Inst. 182 (1985), 63-64 (in Russian).
  • [4] A. O. Gel'fond, Transcendental and Algebraic Numbers, GITTL, Moscow, 1952 (in Russian); English transl.: Dover, New York, 1960.
  • [5] E. Lutz, Sur les approximations diophantiennes linéaires et p-adiques, Actualités Sci. Indust. 1224, Hermann, 1955.
  • [6] K. Mahler, Über das Mass der Menge aller s-Zahlen, Math. Ann. 106 (1932), 131-139.
  • [7] A. Sprindžuk, A proof of Mahler's conjecture on the measure of the set of s-numbers, Izv. Akad. Nauk SSSR Ser. Mat. 29 (1965), 379-436 (in Russian); English transl.: Amer. Math. Soc. Transl. (2) 51 (1966), 215-272.
  • [8] A. Sprindžuk, Mahler's Problem in Metric Number Theory, Transl. Math. Monographs 25, Amer. Math. Soc., Providence, 1969.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.bwnjournal-article-aav90i1p37bwm
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.